Красимира Хаджииванова е съосновател и председател на фондация "Майко мила" и на нейната кауза "Оле мале" - тежката артилерия на гражданското общество, що се касае до мобилизация в защита на уязвимите хора.

Тя разказа повече за каузата и фондацията в предаването "Дребният шрифт" по Дарик радио.

За живота от нещата с Красимира Хаджииванова

Как постигате победи в условията на една неразпознаваемост на групата?

"Когато стартирахме през 2016-а и се запознахме с проблема на майките на деца с увреждания, той не беше лесно идентифицируем. Трябваше да проведем няколко разговора с майки на деца с увреждания, за да разберем какво точно стои зад порблема и когато го разбрахме, много бързо стигнахме до решението, което взехме", разказа Хаджииванова.

Протегната ръка към майките на децата с увреждания

"Основният техен проблем в България е фактът, че когато се роди в едно семейство дете с увреждане, много често майката е тази, която остава вкъщи за да се грижи за него и напуска работата си. Така майките се оказват принудени да се озоват в социална изолация. Тя върви ръка за ръка с проблема. Много от тях започват в свободното време да намират други занимания и хобита. Затова стигнахме до идеята да продаваме техни продукти, които се оказаха страхотни и изключително красиви. Много от майките, с които първо започнахме да работим, вече са се професиолизирали и това което правят, са го превърнали в свой бизнес", сподели Красимира.

Красимира Хаджииванова в „Рокада”

Как се въздейства на по-значимия бизнес да бъде активен и да помага на тези каузи?

"Българите все по-често обращат внимание на социалната отговорност и превръщат социални каузи в свои лични такива. Ние работим изключително добре с корпоративни центрове. Благодарение на тях сме постигнали изключителни неща, които са ни помогнали организацията да се превърне в толкова устойчив модел", каза тя.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм