Съмнение за пристрастно отношение от страна на журналисти в националните телевизии изрази в интервю за Дарик Варна бившият спортен министър Красен Кралев, който е втори във варненската листа с кандидат-депутати на ГЕРБ-СДС. Според него телевизионни водещи брутално застават на страната на ПП-ДБ, докато има натиск над участници от ГЕРБ-СДС в предаванията.

Кралев изрази съмнение и в проучванията на някои социологически агенции.  Според него резултатът между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ на вота в неделя няма да бъде равен, а ще е в полза на ГЕРБ.

Варненският кандидат-депутат заяви, че няма как да бъде подкрепено правителство на ПП-ДБ без участието на ГЕРБ-СДС.

„Няма как да подкрепим хора като Рашков, който върна държавата в най-мрачния комунистически период. Няма как да подкрепим правителство с Руди Гела, нито с Кирил Петков и Асен Василев, които сринаха икономиката на държавата. Дойдоха като скакалци и опоскаха държавата”.

 „Маските паднаха. Всичко лъсна в тази кампания. ГЕРБ е партията на народа, без която правителство не може да бъде направено. СДС са нашият естествен коалиционен партньор,  първата демократична партия и стожер на демокрацията. В екип можем да изведем  държавата от кризата. А онези са партията на задкулисието, корумпираната журналистика и олигарсите”, каза кандидат-депутатът.

„ПП-ДБ в момента са в изолация и никой не иска да работи с тях. Имам огромни симпатии към Демократична България, но голямата грешка, която те направиха, е да се пакетират заедно с шарлатаните от „Промяната”, каза още Красен Кралев. Той сподели, че с удоволствие ще представлява отново Варна в следващото Народно събрание, а евентуално и в следващото редовно правителство.

Увеличаване на средствата за туризъм и спорт и логика при определяне на бюджетите на министерствата, а не това да става по симпатии. За това се обяви бившият спортен министър Красен Кралев.

Той сподели, че неговата кауза е 0,1 процент от БВП или около 160 млн. лв. да отиват за бюджет на Министерството на туризма. От тези пари могат спокойно да бъдат заделени 100 млн. лева за адекватна туристическа реклама на страната ни.

„Трябва да сменим качеството на туристите, които идват в България. Трябва да се направи одит на дестинацията от чужди компании. Анализът ще покаже как трябва да се развива имиджът на България като бранд, за да привличаме по-платежоспособни  туристи. Ние може да мислим, че сме много интересни с розовото си масло и златните си пясъци, но да не е така. Нашият образ в чужбина е едно, а какво си мислим ние е друго”, изтъкна Кралев, който има 30-годишен опит като специалист по маркетинг.

За спортното министерство трябва да се заделят 0,2 на сто от БВП, което е около 300 млн. лв. Повече от половината трябва да бъдат инвестирани в инфраструктура, а останалите - основно за развитие на клубовете, които са най-недофинансираната част. Политиката на ГЕРБ при сформиране на кабинет ще бъде вдигане с 200 % на парите за клубовете през настоящия мандат, посочи той.

„Най-важното е да се възстанови диалогът. Срещу българския спорт беше извършен погром. Този несъстоятелен човек Руди Гела – крадец, лъжец и манипулатор, воюваше с всички клубове, обяви война на федерациите и най-именитите ни спортисти. По негово време се говореше за някаква въображаема мафия и злоупотреби. Две години ровиха по кашоните като кокошки и какво намериха? Нищо! Клевети и лъжи. А този човек нанесе толкова икономически щети на българския спорт. За 7 месеца срина това, което ние направихме”, заяви бившият спортен министър в кабинета „Борисов”.

„Ние сме категорични, че трябва да има работещо правителство, за да може да се стабилизира държавата, да се справи с разрухата и икономическия удар, който правителството на „Промяната” нанесе върху българската икономика. Галопиращата инфлация, високите цени, спекулата са най-големият бич в момента. И това е темата, която вълнува българският граждани в момента”, изтъкна Красен Кралев. Според него правителство, излъчено от ГЕРБ-СДС, ще овладее в кратки срокове тази икономическа криза.