Мотивирана и с цел да защити лявото в България излиза Коалиция „ЛЕВИЦАТА“ на изборите, каза в пресклуба на БТА в Плевен Иван Мандински, който е водач на листата на коалицията за 15-ти МИР – Плевен за изборите на 2 април.

Той припомни, че Коалиция „ЛЕВИЦАТА“ е създадена преди 8 месеца като опит да се обедини лявото пространство България.

„Направихме възможното и БСП да участва в коалицията, но ръководството й не уважи поканата на инициаторите, които бяха лидерите на левите формации, както и уважавани активисти от БСП – членове на Националния съвет.

Коалиция „Левицата“ излиза на тези избори изключително мотивирана и с цел да защити лявото в България“.

Иван Мандински каза, че лявото пространство в България е претърпяло четирикратна загуба на гласове – от над милион на около 250 000, което е и причина след Конгреса на БСП и Националните съвети, много от членовете на БСП да се присъединят към Коалиция „ЛЕВИЦАТА“.

След като представи пълната листа с кандидат-депутати за 49-то Народно събрание, водачът на листата на КП „Левицата“ за 15-ти МИР – Плевен Иван Мандински каза:

„Целта, която сме си поставили за област плевен е да бъдем една от водещите политически сили и да върнем избирателите в лявото пространство, защото от 40 000 гласа в област Плевен, на последните Парламентарни избори имаме 11 000 гласа. Ние не можем да останем безучастни за това, което се случва при положение, че организационният разпад е видим. Затова, ние направихме всичко възможно да обединим левия спектър и инициативата ни ще продължи и след тези избори“, каза Мандински.

„Ще се опитаме да бъдем истински партньор на местната власт и на гражданите на Плевен, а като приоритети сме си поставили обходния път¸ довършването на АЕЦ „Белене“, повече финансиране за плевен и довършване на многофункционалната Спортна зала в Плевен“.

Водачът на листата на КП „Левицата“ Иван Мандински каза още, че Плевен се нуждае от инвестиции и това може да се постигне „само ако работим заедно с държавата, с местната власт, бизнеса, и с гражданите“.

Той посочи, че обезлюдяването на Плевен и областта може да стане само с участието на отговорни политици, които истински мислят и работят за града.

„Това, което виждаме до сега е, че избраните от нас народни представители много бързо забравят обещанията си – за АЕЦ „Белене“, за спортните зали, за АМ „Хемус“ и за Мултифункционалната спортна зала в Плевен“, каза Мандински.

Васил Антонов, който е част от листата на Коалиция „Левицата“ за Плевен каза: „Приех са съм в листата за народни представители от 15 МИР – Плевен на Левицата, за да заявя ясно, открито и отговорно позицията си в сегашната политическа ситуация в България така, както съм постъпвал винаги.

Наскоро се проведе конгрес на БСП, който трябваше да се превърне в обединение на левите сили и доминиран от БСП да бъде представена и поведена тази левица пред обществото за да може, левите хора в България да се изправят и да потърсят своето място, което все повече отсъства в политическия спектър.

Този конгрес обаче се превърна в лъже конгрес, в който превес взеха апаратните игри и се превърна в борба за оцеляването на един човек – псевдоводач.

По тази причина една част от левите хора в България се включихме в процеса към консолидация, който върви вече повече от година, като първите срещи се проведоха в Плевен.

Нашите намерения са чисти и държим да реализираме младите хора не само в Плевен, а и в страната. А също и с опитните хора, които сме да ускорим този процес, без той да стане безкраен, и още днес да дадем алтернатива на левите сили в България“.

Румен Петков, който е председател на АБВ - коалиционен партньор в Левицата каза: „Говоря с убедеността, че това е силната листа на Плевен. Има три неща, които нашите съграждани искам да видят. Тази листа е съчетание между енергия, опит и професионален потенциал. Един от големите проблеми на БСП е безпринципният сблъсък с институциите и с президентството и тези неща са видни за всички.

Регионът ни е с много богата традиция, но в последните 30 години, процесът на деиндустриализация и на съсипване на училища доведе до демографската криза.

В листата на „Левицата“ има чувство на принадлежност, това е плевенска листа“, каза Румен Петков. Той се спря на застоя в Плевен и заяви: „ГЕРБ мрази Плевен. Мрази Северна България“.

Не по-добро е и отношението към Плевен и на кабинета „Петков“, в който участие има и БСП, каза Румен Петков като припомни, че правителството на Кирил Петков закри редица полицейски управления в страната, в това число и в област Плевен.

„Ние сме гарант за недопускане управление и коалиция на войната. Докато в предното Народно събрание от сутрин до обяд се обясняваше евроатлантическото мнозинство, ние ЛЕВИЦАТА! сме в основата на българското представителство. Защото част от българският интерес е изграждането на АЕЦ „Белене“. За първи път от 2008 година насам, служебният министър ясно заяви, че България се нуждае от четири реактора. Престъпление е към обществото да имаме двата реактора в Белене и да не преминаваме към техният монтаж. Ето защо тази листа е гаранцията за бъдещето на Плевен“.

Съставът на пълната листа на Коалиция ЛЕВИЦАТА за 15-ти МИР - Плевен е:

1.     Иван Петров Мандински

2.     Иван Дянков Пачев

3.     Цветомира Филадинова Добрева

4.     Поля Христова Коларова – Цветкова

5.     Милен Стефчов Митков

6.     Красимир Франчешков Грунчев

7.     Наталия Христова Петрова

8.     Любослав Красимиров Кирилов

9.     Христо Димитров Киров

10.  Здравко Алдомиров Енев

11.  Мариян Весков Йорданчев

12.  Веселин Николаев Радев

13.  Аня Стефанова Михова

14.  Росен Емилов Пещенски

15.  Цветан Методиев Антов

16.  Васил Миланов Антонов

Купуването и продаването на гласове е престъпление!