От „Възраждане“ не виждат смисъл да разговарят за съставяне на кабинет с хора, които са част от миналото. Това коментира пред журналисти лидерът на партията Костадин Костадинов повод провелата се лидерска среща, инициирана от БСП.

По думите му срещата е била безсмислена и нищо не се е случило на нея. Въпреки това формацията би отишла на двустранна среща с БСП.

Лидерската среща: Прогнозата е за нови избори, но със същия резултат

По-рано в петък лидерите на БСП и ГЕРБ Корнелия Нинова и Бойко Борисов седнаха на една маса в Народното събрание, за да преговарят за редовно правителство, но без успех. На лидерската среща, инициирана от социалистите, не се явиха от „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и „Възраждане“. Присъствие имаше само от ГЕРБ, ДПС и „Български възход“.

Борисов изтъкна, че няма как да подкрепят правителство на БСП заради решение на Конгреса на ГЕРБ, но изрази готовност да разговаря с колегите си това за в бъдеще да не важи за техническо, програмно или експертно правителство.

Виктор Лилов пред Дарик: Радев не следва интересите на народа, единствената му цел е властта

ГЕРБ и ДПС прогнозираха, че отиваме на нови предсрочни избори, като резултатът ще бъде същият и именно затова диалогът трябва да бъде възстановен. Лидерът на „Български възход“ Стефан Янев също изрази съгласие по отношение на диалога между партиите.

Накрая Нинова обобщи, че очевидно мнозинство за правителство с третия мандат няма. Затова ще свика Изпълнителното бюро на БСП, за да се вземе решение как да продължат оттук нататък.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм