"Ще работим за реализирането на успешния модел, който превърна Парк "Лаута" в най-големия естествен терен за масов спорт, да стане пример за облагородяването на много градове". Това заяви в ефира на Дарик радио кметът на район "Тракия" в Пловдив и кандидат за народен представител от коалиция ГЕРБ-СДС в 16-ти Многомандатен избирателен район Костадин Димитров.

По думите му, изграждането на два нови физкултурни салона в Тракия ще е от полза да се реализира една позабравена идея - възраждането на ученическите игри. Част от спортните ни звезди, сред които Цветана Пиронкова, Йордан Йовчев, Димитър Кузманов, се включиха в инициативата, подета от Костадин Димитров, за възстановяването на утринната гимнастика в училищата.

Шестият в листата на ГЕРБ-СДС в Пловдив-град – Костадин Димитров допълни, че вече напредва работата по модернизацията на стадион "Локомотив". Преди дни е излят подложния бетон на трибуна Бесика. Обновяването на спортното съоръжение ще се осъществи в три етапа, като след приключването им, стадионът на черно-белите и този на градския съперник - ФК "Ботев"-Пловдив, ще се превърнат в най-модерните футболни терени в България. 

Пловдив вече е утвърден световен таекуондо център, затова наблюдаваме и засилен интерес в практикуването на бойния спорт тук, каза още Димитров в интервюто си за Дарик. Той е вицепрезидент на Българска федерация по таекуондо и усилено работи по организацията на Международния турнир "Bulgaria Open 2021", който ще се проведе в Пловдив този уикенд - 26 и 27 юни.

За парламентарните избори на 11 юли коалиция ГЕРБ-СДС e с №5 в бюлетината, а Костадин Димитров е с преференция № 106.