На среща с избиратели в Плевен, председателят на БСП за България Корнелия Нинова каза, че в момента двубоят е между Продължаваме промяната и ПП ГЕРБ и се следи, кой ще е първа сила. Тя каза, че двете партии всъщност не са алтернатива едни на други.

„ПП, ДБ и ГЕРБ заедно искат да се премахват паметници и да се заличава паметта на България, историческата памет –  видяхте решенията в Столичен Общински съвет за премахването на Паметника на Съветската армия. Те са заедно в позицията да се изпраща оръжие за Украйна.

ПП, ДБ и ГЕРБ са заедно за джендър идеологията. Те са заедно в пазарния фундаментализъм и казват: „Държавата не трябва да се меси на пазара, той трябва сам да се регулира и сам да определя цените“.

Ние обаче виждаме какво става сега и ситуацията е такава, че има нужда от държавна намеса и здрава държавна ръка, която да помогне и на икономиката, и на семейството.

ПП, ДБ и ГЕРБ са заедно и в това да имаме дефицит под 3%, за да влезем веднага в Еврозоната, но това означава орязване на разходите – от болници, от училища, от заплати, от всичко. Не можем да си позволим да оставим българския народ в тази криза още по-беден“, категорична беше Нинова.

Корнелия Нинова отбеляза и необходимостта от независима енергетика: „Белене“ трябва да стане и може да стане“, каза тя:

„Няма да се откажем нито от вашите подписи, нито от хилядите подписи, които събрахме тогава на референдума, нито от икономическата и пазарната логика. Наистина огромна инвестиция, тук има оборудване, то трябва да бъде използвано и то може да носи на България по-ниски цени и по-ефективна икономика, както и работни места. И не само за Плевен, аз съм сигурна, че тук ще дойдат хора и от други региони. Инфраструктура ще се построи, ще даде живот на съпътстващи дейности. Затова ние ще продължим нашата битка за изграждане на АЕЦ „Белене“.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира и новосъздадената коалиция Левицата:

„Новоучредената Левица не е БСП. Нито са нови, нито са леви. Виждате ли нови лица или нови идеи в този съюз. Според мен виждате само едно огорчение. Не са леви и защото едните в съюз с ГЕРБ въведоха онази пенсионна реформа, с която се увеличават стажът и възрастта всяка година. Ние, българските социалисти от БСП сме автентичните и сме доказали, че каквото обещаем в опозиция, го правим в управление“.

Корнелия Нинова отбеляза, че е необходимо българите да излязат и да гласуват, защото от това зависи как и накъде ще продължи България, както и че зависи и животът на всеки един от гражданин и на всяко семейство.
“Подкрепете ни с номер 1 в бюлетината”, призова тя.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!