Откакто преди няколко седмици Meta заложи възможност за заплащане за премахване на рекламите от платформата си Facebook, в същата заваляха иронични, а на места и сериозни коментари. От хора, които са изплашени и се чудят какво се случва, до редица комедианти, които се забавляват със ситуацията.

Теодор Славев използва шеговито нашумелия пост, че вашите публикации се виждат само от 25 човека (който е лъжа). В поста пише "Дръжте пръста си навсякъде на този пост и натиснете "copy". Славев пише:

„Дръжте пръста над това съобщение. 
Не мога, наистина психически не издържам.“

Коментарите под поста му "валят": „Дръж се“, „Скапах си монитора!“, „КОГА ПИША ПИНА НА КАРТАТА???!?“, „Да мятаме ли някви пари през балкона?“

Хумористичният профил „Жената на Данчо Полицая“ пък шеговито благодари на несъществуващия „Канал 4“ и мисис Айвълин, и дава "инструкции" какво да правите, ако не искате вашата Фейсбук информация да бъде продадена и използвана от илюминатите:

„Благодаря на Канал 4 и мисис Айвълин, които ми дадоха този ценен съвет. Много е важно да прочетете докрай и да споделите с възможно най-голям кръг от хора, ако не искате вашата Фейсбук информация да бъде продадена и използвана от илюминатите!
Фейсбук вече е публична компания и има право да използва снимките ви за сатанистки ритуали, освен ако не направите тези важни стъпки:
1.Копирайте целия текст и го разпратете до 666 познати, преди началото на ритуала*.
2.Поставете телефона си в менче с мълчана вода за 1 нощ, докато 666 пъти на глас изричате: Забранявам в името на Бог!
*Много е важно да са точно 666 пъти!!!!
3.В голяма тенджера кипнете 666 зърна смилянски боб и го оставате да се вари на тих огън за 66 минути и 6 секунди. 
4.На сутринта сипете мълчаната вода в кипнатия боб и варете още 6 часа, 6 минути и 6 секунди.
5.Поставете телефона в боба, опаковайте тенджерата в 666 най-лонови плика и изхвърлете всички в контейнер, на 666 стъпки от дома ви.
*Може и след това, но ще ви трябва нов телефон.
Така Фейсбук ще знае, че не желаете вашите данни да бъдат използвани с нечестиви, не християнски цели!
Амин! Да бъде!“

Борис Мутафчиев пък предполага, че е използвал пръста си грешно:

„Липсват ми едни 4.99 долара.
Може би не съм си плъзнал пръста, където трябва“

Веднага са се намерили хора, които да му кажат да пита в Канал 4, и един, който е изпратил и следващия пост, който илюстрира къде Фейсбук е платен и къде - не.

В друг пост „Жената на Данчо Полицая“ прави препратка към протестите на „Възраждане“ за запазването на лева:

„Господин Костадин Костадинов, Фейсбук ми иска евро, за да не ми пуска реклами. Какво правим? Протест ще има ли? Искам с левове да си платя!!!“

Адвокатът Николай Хаджигенов пише:

„Радвам се да видя, че нищо не се е променило и всички вие сте точно толкова не остри и все така не дававате на мета разрешение за нищо....“

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм