Благотворителен концерт под надслов "Шанс за Рали" ще се проведе тази вечер от 18.30 ч. в читалище „Отец Паисий 1934“ (бивше „Маяковски“).

Средствата от концерта ще бъдат дарени на фондация The Rare Village Foundation, която финансира научния проект  за разработване на генна терапия за ATP6 Leigh Синдром.

Рали е само на 4 годинки, а води невероятно тежка битка със синдром на Leigh – митохондриално заболяване, при което очакванията за живот са от 3 до 5 години. Животът ѝ е надпревара с времето. 

Всеки ден с храната си Рали приема над 20 вида хранителни добавки – витамини, антиоксиданти и ензими, които са ужасно кисели, люти и горчиви. Те са жизненоважни за нея, като въздуха. Благодарение на тях тя печели малко време, с надежда да дочака разработването на лек.

Мечтите изглеждат все по-постижими. Екип от американски учени, на база вече съществуващия им опит, стартират разработването на генна заместителна терапия за конкретната мутация на Рали и всички останали деца по света, които също я носят. 

За успешно реализиране на проекта е необходимо осигуряването на финансиране от $600 000.

За благородната идея в концерта ще участват Атанас Кателиев, Галя Георгиева,  Христиан Ненов,  Веселин Долмов – Арсен,  Жанина Георгиева, Китарен център за млади творци,  Гайдарски оркестър и ансамбъл „Фолклорна шевица“ от Хуманитарната гимназия, танцов състав при читалище “Отец Паисий 1934“, Варненска айкидо академия и Creatos Dance Center.

Можете да подкрепите Рали и малките герои, борещи се с Leigh синдром и с дарение през платформата или чрез дарение по разплащателна сметка на името на майката на Рали. Всеки ден средствата, които постъпват в тази сметка биват превеждани на The Rare Village Foundation от ваше име.

Банка ДСК
IBAN BG16STSA93000028370556
Титуляр: Изабел Атанасова Николаева

Още новини от Варна четете тук.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм