Коалицията „БСП за България“ Сливен се регистрира днес за участие в местните избори на 29 октомври. Документите в ОИК внесоха кандидатът за кмет на Община Сливен и водач на листата с кандидати за общински съветници-ген. Кольо Милев, заедно с членовете на БСП Сливен д-р Събина Петканска и Мария Чомпова, зам.-председател на Общинската избирателна комисия.

След регистрацията, Кольо Милев съобщи, че той и неговият екип са се обединили около целта Сливен да има икономика, носеща по-големи доходи на гражданите на общината. Осигуряването на по-добра инфраструктура и нормална среда за живот също са сред целите, посочени от кандидата за кмет на БСП. „Искаме градът ни да бъде и средище на спорта, с развит туризъм, да се превърне в място, където всеки да се чувства добре“, допълни той.

Кольо Милев е народен представител от ПГ на „БСП за България“ в 44-то и 45-то НС. Кмет на Община Сливен в периода 2011-2015г. Командир на най-голямата механизирана бригада в Българската армия-61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово.
20 години от професионалната му кариера преминават в Сливен. До 1996 г. е командир на Инженерно-сапьорния полк в село Сотиря.