Отново е декември и вече чуваме звъна на коледните камбани. Коледа е един от най-светлите, най-обичаните, най-уютните и топли семейни празници. Празник на добротата, на мечтите и желанията, на надеждата за едно ново по-добро начало. За празника хората се готвят продължително време с желанието всичко да бъде направено от хубаво, по-хубаво. Но какво е Коледа без красивата коледна украса, без хилядите светещи лампички, елхата, и играчките с които я окичваме, подаръците с които искаме да зарадваме своите близки.

В  истинска коледна работилница се превърна топлата и уютна  библиотека на Народно Читалище“ Зора-1990“ село Победа.

В нея, под звуците на прекрасни коледни песни,  с много вълнение и въображение, с много радост и усмивки, сръчни читалищни деятели твориха коледни сувенири.

 Под ръцете им грейнаха, красиви коледни звезди, целите обсипани в брокат и пъстро украсени коледни свещници. Работливите джуджета изработваха своите коледни творения от различни материали. Освен че твориха и създадоха истински коледни шедьоври, те се забавляваха, смяха и показаха, че са и добри приятели! С много коледно настроение беше изпълнен този предиобед, с много усмивки, топлина и уют, така както трябва да бъде не само на Коледа!