Американският рапър Lil Pump ще бъде звездата в първото издание на Варна джулай фестивал. Събитието ще се проведе на 15 юли на паркинга на Морска гара

За минимум 45-минутното участие на 22-годишния Lil Pump Община Варна е готова да даде 133 хиляди лева без ДДС. Това става ясно от обявената обществена поръчка, чийто предмет е осигуряване на концертното участие на американския хип-хоп изпълнител. В посочената цена влизат транспортът, настаняването, изхранването и охраната на артиста и неговия екип.  

Тупак ще получи звезда на Холивудската алея на славата 26 години след смъртта си

Варна джулай фестивал е тематичен фестивал, ориентиран към младежката публика. Първото му издание ще бъде в жанра хип–хоп и неговите разновидности, защото има 50-годишен юбилей от създаването на тази музика, както и 30 години от зараждането на рапа във Варна. Поканени са емблематични изпълнители, свързани с варненската сцена през последните 3 десетилетия, оставили следи в хип-хоп културата на града и страната.

Очаква се на Варна джулай фестивал да присъстват между 20 и 40 хиляди зрители. Събитието ще продължи 6 часа. От текста на обществената поръчка не става ясно дали  фестивалът ще е със свободен вход. 

Рапър потегли с мотор на сцената и падна с него върху публиката (видео)

Lil Pump вече е бил в България. През декември 2021 г. той беше хедлайнер на музикален фестивал в София.

Lil Pump може да се похвали с близо 15 милиона последователи в Инстаграм. Във Фейсбук рапърът е следван от над 5 милиона души. Някои от клиповете му в Youtube имат стотици милиони гледания. Най-големият му хит – Gucci gang, има 1,1 милиарда гледания.   

Новините от Варна