Както казва Далай Лама: „Щастието не е готов продукт, то е нещо което създаваме със собствените си дела“. Нека си представим, че щастието е една къща, която ние искаме да построим, да създадем за себе си и да поканим в нея близките си хора. Аз като „Архитект на щастието“ помагам на хората да правят малко по-осъзнати избори, за да построят своя „Дом на щастието“, където да живеят вдъхновени и в хармония. Това сподели в ефира на Дарик радио архитектът на щастието Анна Стоянова. 

"В днешно време ние не си позволяваме щастие от страх. Например когато не можем да кажем „не“ от страх, че можем да бъдем отхвърлени. Ние казваме „да“ и правим компромис със себе си. Истината е, че само преодолявайки нашите страхове, ние можем да се придвижим напред и да бъдем щастливи", разказва още тя.

Според Стоянова много е важно да присъстваме в настоящия момент, тук и сега. "Не трябва да съжаляваме за нещо, което е минало или да се притесняваме за бъдещето, а да живеем в момента. Защото така живота е много по-богат и удовлетворяващ", добави тя.

"Щастието е нагласа към живота и е нещо, което се култивира всеки ден. То е провокация да погледнем към онези неща, които правят нашия живот смислен. За какво горя? Какво има смисъл за мен? Какви са моите ценности? Щастието е път, то е приключение. Не е нещо, което постигаме и край", посочи още архитектът на щастието. 

Анна Стоянова обясни, че разликата между щастливите и нещастните хора е начинът, по който те откликват както на трудностите, така и на радостните моменти.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм