На 16-ти май - четвъртък Коалиция „БСП за България“ откри в Плевен предизборната си кампания за парламентарните избори и изборите за членове на Европейския парламент. Събитието се състоя в препълнената зала „Катя Попова“ в града.

Кандидатът от листата на партията за Европейския парламент Александър Симов, който беше водещ на събитието представи кандидатите на Коалиция „БСП за България“ за предстоящите избори, които ще се проведат на 9-ти юни.

Пред многолюдната публика, водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ в 15-ти МИР - Плевен Георги Свиленски обясни защо трябва да се гласува за БСП:

„Защото БСП остана единствената алтернатива за България.

България има нужда от ляво управление, от участието на лява партия в управлението. Друга лява партия, която да отстоява интересите на българските граждани, на работещите, на социално слабите, на студентите, на пенсионерите – няма.

Всичко, което в момента ви се представя като лява партия, било то Левицата, било то Солидарна България или някакви други, има една цел – да отнема гласове от БСП и да ерозира лявото пространство. Нито една от тях няма да влезе в парламента и всеки глас, даден за тях, ще отиде в празното пространство“.

Коалиция „БСП за България“ откри в Плевен предизборната си кампания за парламентарните и европейските избори

В кампанията трябва да достигнем до всеки човек, до всяко едно населено място, и обясним, защо трябва да се гласува за БСП, призова Георги Свиленски. Той припомни направеното от социалистите в Парламента и това, което сега БСП предлага в своята програма: увеличение на майчинството, справедливо преизчисляване на пенсиите, въвеждане на прогресивно данъчно облагане, работеща икономика и индустрия, отстояване на националните интереси.

Вторият в листата с кандидати за народни представители от 15 МИР Плевен, Стефан Бурджев каза:

„Нека направим една добра и организирана кампания и представим нашите политики и послания във всички населени места, защото това е особено необходимо в този драматичен момент както за държавата, така и за нашата партия. Трябва да положим максимални усилия, защото няма друга партия, която да предлага в Европейския и българския парламент такава листа – с хора, различни по възраст, с богат житейски опит, политическа грамотност и обществена отговорност, както към текущите проблеми на страната и света, така и към това, което предстои в света и България“.

Коалиция „БСП за България“ откри в Плевен предизборната си кампания за парламентарните и европейските избори

Стефан Бурджев призова присъстващите да помогнат активно, посланията на БСП да достигнат до максимален брой хора. Той обеща пред съмишлениците си в залата да вложи цялата си енергия в тази кампания и предвиди отличен резултат за Коалиция „БСП за България“ в Плевенски регион.

Вторият в листата на Коалиция „БСП за България“ за участие в Евроизборите, проф. Румен Гечев заяви:

„Тук сме почти цялата листа за Европейски парламент на Коалиция „БСП за България“, защото Плевен е град, който е свързан с историята на България и с новата българска държава. БСП има нужда от Вашата подкрепа на изборите за Европейски парламент, тъй като там се решават не само въпросите на Европа, но и тези, които пряко засягат България. Нашият общ дом  – Европейският съюз се намира в много тежко състояние. Неразумното и неадекватно решение на Европейската комисия и нашите партньори от НАТО, свързано със санкциите срещу Русия, и начинът, по който се намесват в конфликта в Украйна, доведоха до огромни загуби за Европейския съюз“.

Коалиция „БСП за България“ откри в Плевен предизборната си кампания за парламентарните и европейските избори

Възстановяването на проекта АЕЦ Белене и недопускане на мигранти от Европа в България ще бъдат част от акцентите в работата на новите евродепутати от БСП, подчерта проф. Румен Гечев.

Водач на евролистата на „БСП за България“ е Кристиан Вигенин, на трета позиция е, Цветелина Пенкова, следвана от Вяра Емилова, Филип Попов, Александър Симов и Гергана Алексова.

Коалиция „БСП за България“ откри в Плевен предизборната си кампания за парламентарните и европейските избори

Купуването и продаването на гласове е престъпление!