Регионалният съвет на КНСБ в Добрич разкрива мобилен информационен център на празника на града 25 септември. От местната структура на синдиката съобщиха, че шатрата ще бъде разположена на  ул. „Независимост“, в района на Художествената галерия, и ще бъде отворена от 10 до 18 часа.

Мобилният информационен център е част от кампанията на КНСБ под мотото „Сивото убива“ и има за цел да насърчи гражданското участие в процесите и политиките за ограничаване и превенция на недекларираната заетост в България.Отново ще бъде представено новото мобилно приложение VOX KNSB, чрез което всеки работник или служител може да подаде сигнал за некоректни работодатели и фирми, както и да сподели позитивни примери за мястото, където работи. Мобилната апликация VOX KNSB е налична във всички платформи за мобилни приложения и е безплатна услуга.

Информационната кампания се реализира в изпълнение на проект „Активно гражданско участие за превенция и ограничаване на недекларираната заетост в България“, финансиран от Оперативна програма „Добро управление“.