Постоянното прекъсване на електрозахранването събра жители на село Долна Гращица и кметския наместник Екатерина Николова пред офиса на Електрохолд в Кюстендил.В селото живеят над сто жители, на които се спира тока почти всеки ден по няколко пъти.

Posted by Darik Кюстендил on Monday, July 25, 2022

„На 15.12 2021 г. има подписка ,приложена към изпълнителния директор на ЧЕЗ и там са описани проблемите на жителите на  селото.След което на 5 януари тази година имаме отговор от ЧЕЗ,  за село Долна Гращица , в което с  две думи е описано , че няма проблем.На 24 .02. аз и още няколко кмета записахме част при областния управител Катя Димитрова, направихме среща, поговорихме и бяхме уверени от нейна страна,че  тя ще съдейства да нямаме проблеми .Да, но нещата не се случват Тя върна отговор на всички кметове, които бяхме с нея, в който се казва имате ли проблем за свързван с оператора на ЧЕЗ просто позвънете на Гражданска защита община Кюстендил.Това не е отговор, защото една от молбите ни беше да дадат пряк телефон поне за кметове  и наместници, да може бързо да сигнализираме”, заяви Екатерина Николова.

Към момента има два токови удара в селото, което не е обяснимо за нас.Нека  минат, да си прочистят трасето, да се види какво може да се направи и да се преодолее този проблем, каза Николова.

„Аз не съм техническо лице, но според мен тези токови удари сигурно ги притеснява ,че е малко потреблението на ел. енергия и се случват тези неща, нямам представа.Тези токови удари са много, с години , идваме тук при ЧЕЗ, молим, чакаме отговори, но нещата не се случват” каза Николова.

Жител на селото , който живее там от година се оплака ,че проблемите са постоянни,при добри метеорологични условия.Не говоря въобще за случаите когато има дъждове ,ветрове.Подавали сме сигнали,жалби, но никаква реакция Не знам какъв е пътя , по който някой може да ни обърне внимание

Тя уточни , че е имало дни, в които прекъсванията са по 10, 15 пъти  на ден.Тази сутрин , до 9 и 30 е имало две.

Новините от Кюстендил