Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков се срещна с журналиста Соня Мачорска - автор на документалната книга-албум „Видин – пристанище на история“ и с Роберт Николаев, който заедно със своя баща Николай Асенов издават алманаха „Бдинци, лъвове, титани“.

Д-р Ценков им връчи поздравителни адреси и изрази своята огромна признателност за това, което са направили за Видин. „Вие сте едни от светлите и позитивни хора, без които реформата и визията на нашия град не могат да се осъществят“, каза кметът.

Преди броени дни Соня Мачорска представи своя дългогодишен труд. Събирането на материалите за книгата отнема четири години. „Благодарение на нея видинската общественост ще научи непознати и малко известни факти за многовековната история на видинските пристанища, за връзката им с укрепителната система на града и нейните капии, за известни местни  търговци и видни личности“, се подчертава в поздравителния адрес от кмета.

Издателите на вестник „Видин“ Николай Асенов и Роберт Николаев създават алманаха „Бдинци, лъвове, титани“, който е посветен на легендарния Трети пехотен Бдински полк и 110-годишнината от Балканската война. В поздравлението си към двамата съставители д-р Ценков отбелязва: „Похвално е, че в този алманах са включени материали, които са публикувани във вестник „Видин“ в продължение на 30 години, от неговото създаване до днес. Благодаря Ви за всеотдайната работа и постоянство при подготовката на тази ценна за нашите съграждани книга. Сигурен съм, че тя ще се превърне в една от визитките на старопрестолния ни град“.