Регионалната библиотека "Христо Смирненски" в Плевен отбелязва тази година 70 г. от създаването си. Това, както и дейността на екипа на библиотеката беше повод за удостояването й с почетен плакет на Община Плевен по повод празника на славянската писменост 24-ти май.

Отличието беше връчено на директора на библиотеката Аня Михова от председателя на Общински съвет – Плевен доц. д-р Иван Малкодански, по време на официална церемония на 24-ти май 2024 г. като част от събитията по отбелязването на Деня на създателите на славянската азбука.

По повод празника на славянската писменост и Деня, в който почитаме делото на братята Кирил и Методий - създатели на славянската азбука, кметът на Плевен д-р Валентин Христов връчи отличия на емблематични за града културни институти, за тяхната просветителска и духовна дейност.

По повод 24-ти май, един от бившите кметове на Плевен Найден Зеленогорски/1999 до 2011 г./, припомни за Дарик радио едно от значимите постижения на екипа му – завършването на изграждането на, по думите му, най-голямата библиотека в България.

Чуйте повече в прикачения аудио файл.