Нов училищен автобус получи Община Левски от Министерството на образованието и науката. На 17-ти март, кметът на Община Левски Любка Александрова предостави автобуса на СУ „Крум Попов” гр. Левски. Кметът на общината връчи ключовете на автобуса на директора на СУ „Крум Попов”Наталия Чингова с пожелание за безаварийно пътуване на отлични ученици. Автобусът е с 32+1 места и е предоставен с договор за безвъзмездно ползване. По този начин министерството подпомага общините в задължението им да осигуряват превоз за децата и учениците.

СУ „Крум Попов” е средищно училище и учениците ,които извозва от училището са 136, а общо учениците ,които пътуват на територията на община Левски  са над 300. Това каза директорът Наталия Чингова ,като подчерта, че това е първият договор, който подписва тази година и той е много важен, защото училището отбелязва  през тази година  своя 100 годишен юбилей. СУ „Крум Попов” е подало документи за иновативно училище и с нетърпение очаква подписването на нов договор, предстои и отварянето на  съхранена от училището документация.

Поради големия брой на пътуващите деца в община Левски и амортизирането на превозните средства, обновяването  на автопарка, в който има  от седем автобуса, гарантира безопасен и комфортен транспорт на пътуващите деца и ученици.