Кметът на Дупница Първан Дангов окачи с руското знаме на пилона пред общината в четвъртък следобед, информира БТА. Дангов е потвърдил действията си пред агенцията и е допълнил, че е получил обаждане от Държавна агенция "Национална сигурност", знамето да бъде свалено. 

Флагът на два пъти свалил днес Николай Табаков, общински съветник от "Демократична България" и кандидат за депутат в предстоящите избори. Вторият път Табаков изхвърлил знамето в близка кофа за смет, защото след първото сваляне, знамето отново било качено на пилона.

"Не виждам нищо лошо в това, руското знаме да бъде пред Общината в днешния ден", каза за БТА Дангов и допълни, че ние не сме преустановили отношенията си с Руската федерация. "Що се отнася до кофата, ще сезирам съответните органи", заявява Дангов.

Действах под афект, плодащът е озвучен със "Вставай страна огромная", а на пилона пред Общината се вее руското знаме, казва още Табаков, който призна, че на два пъти е свалил днес флага от пилона пред общинската сграда.

От полицията в Кюстендил посочват за БТА, че има подаден сигнал, по който се работи, а за случая е уведомена прокуратурата.