Мила и Александра са създателите на клавирно дуо "Атмосфери". На 22-и юни предстои новият им концерт в Камерна зала “България” от 19:00.

Александра Дичева и Мила Михова - Дуо "Атмосфери"

Двете пианистки споделиха интересни детайли за събитието и свиренето на четири ръце. Спецификата на разположение и контрол върху рояла, както и координацията между изпълнителите са от критично значение. Те ще изпълнят произведения на композиторите Скрябин, Рахманинов и Шнитке. 

“Заповядайте в Камерна зала "България" да чуете мащабната първа сюита на Рахманинов за два рояла, вдъхновена от поезията на Лермонтов, Алексей Хомяков, Фьодор Тютчев и Лорд Байрън, както и единственото произведение на Скрябин за два рояла - Фантазия в ла минор. За финал -  Шнитке -  транскрипция за два рояла на театралната музика към спектакъла "Ревизорска приказка" по образи на руския писател Гогол - изключително рядко изпълнявано, дръзко, чудовищно произведение”, споделят пианистките в страницата на събитието.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм