КК Шурикен триумфира на едно от най- силните състезания в Европа- Будапеща Опън.

На 16-17.09. се проведе силния международен турнир "Будапеща open", на който участваха 1742 състезатели от от 257 клуба от 37 държави.


10 състезатели от КК Шурикен  участваха и  се представиха отлично.

Божидар Сотиров спечели златен медал и купа в категория кадети +70 кг след 5 изиграни мача и победа на финала над украинец със 7-0 .

Това е пореден сериозен успех за Божидар, който през юли  печели и бронзов медал от Световната младежка лига в Пореч.

Денис Априлов  спечели 2 място ката кадети, като имаше страхотно представяне.

Васил Здравков след сериозни битки взе бронзов медал при децата до 14 +55 кг,той триумфира със златото  след изиграни 4 срещи.

Искрен Тодоров и Александър Митов останаха на косъм от медала и след спечелени 3 срещи и двамата стигнаха до 1/2 финал ,където загубиха и след това мачовете за бронзов медал.

Георги Матуски  спечели 7- мо  място ката мъже като загуби в 1/2 кръг.

Николай Митов,Деян Миленков, Борис Иванов и Никола Христов взеха по няколко мача ,но не успяха да стигнат до битка за медалите.

„Изключително сме доволни от представянето на всички в този много силен турнир.Децата се представиха отлично, доволни сме от подготовката.Благодарим им, че се раздадоха до край във всяка среща.

Предстои ни следващият силен турнир Хърватска Опън ,който ще се проведе в края на месеца“, заявиха треньорите Емил Димитров и Веселин Димитров.

Новините от Кюстендил

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм