Време е всички малко да се успокоят и да направим крачка напред в промяната на институциите, коментира в Народното събрание съпредседателят на ПП Кирил Петков. Според него трябва или да се отвори за обсъждане меморандумът на ПП-ДБ, или от ГЕРБ да предложат друг текст. "Емоцията свърши, време е колегите да се върнат обратно на масата на преговорите, на никой не му трябват избори", добави Петков. Той обясни, че е добре да се минава през процедура и всички политици заедно да се откажат от политическото начало в регулаторите, като подчерта, че голямата разлика е, че регулаторите са независими, а в изпълнителната власт може да има политическо представителство.

"Искаме ли да слушаме за следващите Мартин Нотариуса или Пепи Еврото? Не искаме. Тогава да направим реална реформа в правосъдната система, която означава всички ние да се откажем от контрол във Висшия съдебен съвет“, каза още съпредседателят на ПП. И добави: „Тук не става въпрос за "червени линии" на ПП-ДБ, тук става дума за "червени линии" на обществото". Предложеният меморандум Петков коментира като открита, публична позиция, с която да приканят колегите си от ГЕРБ-СДС да започнат работа по техния документ или да предложат друг.

Подробностите чуйте в прикачения звуков файл.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм