От „Продължаваме промяната – Демократична България“ не се притесняват от готвения вот на недоверие в сферата на отбраната. Пред журналисти съпредседателят на ПП Кирил Петков коментира, че не предвижда официална лидерска среща, но е неизбежно да разговарят с ГЕРБ-СДС. 

“Ние си говорим спокойно, дори и да си кажем неща, които са проблематични”, добави той.

Относно оспорването на резултата от местните избори в София Кирил Петков обясни, че не се притеснява. По думите му екипът на Васил Терзиев е водил честна кампания. Според него, ако се преброят отново резултатите, ще излязат още гласове в тяхна полза. 

Припомняме, че в понеделник стана ясно, че опозицията ще внесе вот на недоверие към правителството заради политиката му в сферата на отбраната в сряда. За това съобщи във Facebook лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Подписите бяха събрани още преди местния вот по инициатива на БСП, но по настояване на "Възраждане" внасянето им се отложи след изборите. От "Има такъв народ" също се включиха. Сега обаче Костадинов търси подкрепа и от ГЕРБ-СДС. 

"Тъй като снощи видях колко разочарован беше лидерът на ГЕРБ от изборните резултати, очаквам от него закономерно да подкрепи нашия вот. Давам му прекрасен повод да накаже своите коалиционни партньори от ПП-ДБ", написа Костадинов в социалната мрежа.

Също в понеделник стана ясно и че щабът на Ваня Григорова ще оспорва избора на Васил Терзиев за кмет на София. "Надеждата остава жива, а свободата - на една ръка разстояние. Ще бъда първата, която ще поздрави Васил Терзиев, ако съдът постанови, че тези резултати са законосъобразни". Това заяви на пресконференция Ваня Григорова след балотажа на местните избори в София.

"Няма да позволим победата да ни бъде открадната", беше категоричен председателят на БСП-София Иван Таков, като посочи, че щабът проверява протоколите във всички секции в София.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм