“Продължаваме промяната” няма да подкрепи номинацията на Рая Назарян за председател на Народното събрание. Това каза пред журналисти съпредседателят на партията Кирил Петков, минути преди да се включи в заседанието на парламентарната група на “Продължаваме промяната - Демократична България” (ПП-ДБ).

“Влизаме в дискусия по темата. Но Рая Назарян няма да подкрепим. Ние я познаваме добре и не мислим, че е правилният човек да бъде на най-високата позиция в държавата”, заяви Петков. 

По думите на лидера на ПП “Борисов трябва да поеме две отговорности за себе си - първата е, че не си спази уговорката по време на ротацията и падна правителството. Втората му отговорност е, че сега е първа политическа сила и нека си поеме отговорността като стабилна партия, която има лидерски потенциал”, каза Петков. 

Той заяви категорично, че ПП-ДБ ще бъде ясна опозиция на управлението и ще отстоява проевропейските, антикорупционните политики.

Петков добави, че се надява избиратели им да върнат доверието си към тях. Помолен да коментира позицията на избрания за евродепутат от ПП-ДБ Радан Кънев, че коалицията върви по нанадолнището, Петков отговори, че това си е лично негово мнение.