Възможността да се сформира редовно правителство, което да реформира службите и да вкара България в Шенген, е главната причина за днешната атака, заяви Кирил Петков на брифинг в парламента. По думите му днес наблюдаваме координация на проруските сили в България, включително от „Възраждане" и БСП.

Кирил Петков уточни, че никой не може да повлияе на силното им желание за реформиране на службите и съставянето на редовно правителство. По думите му най-големия въпрос е защо президентът Румен Радев бави връчването на втория мандат. 

„Какво значи, че службите са наши?“: Радостин Василев пусна запис от Национален съвет на ПП

"Шефът на ДАНС е осигурил охрана на редовен депутат вчера в 22:00 ч, само че ДАНС няма правомощия за това", каза още Петков.

Припомняме, че по време на пресконференция в петък, Радостин Василев обяви, че има охрана от четвъртък вечерта, като са му се обадили от ДАНС.

Радостин Василев: Явно Петков се притеснява от някакви записи, никой не е правил такива

“Открито заявяваме, че всеки кандидат, който ще предложим за службите, ще държим да бъде с чисто минало, да не е бил част от дадено посолство. Защо президентът обаче продължава да бави втория мандат и дали това не е синхронизирано с днешната пресконференция“, попита Петков.

Той призова всеки да изслуша заседанието на Националния съвет на ПП-ДБ и да се увери, че "ние се нуждаем от правителство, няма да се откажем докато не направим България по-добро място".

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм