Борисов и Пеевски правят маркетингов трик с името на Гвоздейков в пълната координация с МВР – от министъра до главния секретар. Искат да замажат очите на хората. Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков във връзка с изразената от лидера на ГЕРБ подкрепа към решението на служебния кабинет транспортният министър Георги Гвоздейков да оглави щаба за изборите.

"Това, което те умело правят, е един маркетинг трик, където слагат името на Гвоздейков отпред, за да си правят всичките задачи за купен вот в МВР, които са си поставили, с пълната координация от министъра до главния секретар, реално да могат да оправдаят и да замажат очите на хората през името на Гвоздейков. Искат изцяло да държат контрола в собствени ръце и според мен купеният вот ще бъде безпрецедентен по време на тези избори", каза Кирил Петков. 

Според него купеният вот ще бъде безпрецедентен на тези избори. По думите му старите времена много бързо опитват да се върнат. Петков припомни още, че Гвоздейков вече е изключен от "Продължаваме промяната".

"Борисов последните няколко дни само казва, че никой не познава, никой не е виждал, а всички българи знаем, че това са пълни лъжи. Това е правителството на Борисов и Пеевски, по-точно на Пеевски и Борисов, тяхното МВР, те ще правят изборите, за съжаление използват името на човек, изключен от ПП", каза още той. 

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов от своя страна заяви, че се отстраняват всички, които не се ползват с доверието на Пеевски, а тези, които се ползват, остават или се връщат на същите постове. Така съпредседателят на ПП-ДБ Христов Иванов коментира уволнението на зам.-председателя на ДАНС от служебния кабинет.

Той още веднъж обясни, как страната ненужно е била насочена към предсрочни избори. 

"Веднага започна мръсна кампания срещу нас, тепърва хората ще си формират мнението, нормално е да има различни настроения", каза Иванов.

По думите му в началото на предизборната кампания ПП-ДБ ще излязат с много ясна формула за това как си представят управлението на страната. 

"Тази формулаще стъпи на споразумението, което предложихме (на ГЕРБ) и ще забележите, че в това споразумение отсъстваше г-н Пеевски и именно това се превърна в причината да бъде взривено управлението", допълни той и уточни, че предстои колективните органи на партиите в коалицията да вземат решение.