Севернокорейският лидер Ким Чен Ун доведе дете, за което се смята, че е негова дъщеря, на пищен банкет във военна казарма във вторник, пише CNN. Това според експертите е признак, че момичето вероятно е подготвено за негов евентуален наследник в авторитарен семеен режим, датиращ от десетилетия.

САЩ и Южна Корея ще проведат щабни учения срещу ядрени заплахи

Момичето, което се смята за второто дете на Ким, Джу Ае, което е на около 9 години, и баща й бяха придружени от съпругата му Ри Сол Джу при посещението в казармата и последвалия банкет за отбелязване на 75-ата годишнина от основаването на Корейската народна армия (КНА), съобщиха държавните медии в сряда.

Репортаж на Корейската централна новинарска агенция (KCNA) описва посещението на Ким и „уважаваната му“ дъщеря като сбъдната мечта за военните служители на банкета.

Снимки, публикувани от държавния вестник Rodong Sinmun, показват момичето да върви до Ким и майка си, когато влизат на мястото за банкета, докато военни офицери аплодират.

На банкета момичето беше седнало в центъра на оловната маса между Ким и майка си.

Япония изстреля сателит за наблюдение на Северна Корея

В страна, където семейството Ким и армията са могъщи, присъствието на момичето на толкова важно събитие изпраща ясни сигнали, каза Лейф-Ерик Ийсли, професор в университета Ewha в Сеул.

Като показно се появява със съпругата и дъщеря си, Ким иска наблюдателите у дома и в чужбина да видят семейната му династия и севернокорейската армия като неотменимо свързани“, каза той.

Ким Чен Ун заведе дъщеря си в завод за балистични ракети

Други наблюдатели коментираха, че е ясно, че Ким е направил избор на своя наследник, потвърждавайки спекулациите, които започнаха с появата на момичето при тестовото изстрелване на междуконтинентална балистична ракета (ICBM) през ноември.

Южнокорейският депутат и секретар на Националната разузнавателна служба Ю Санг-бум каза след изстрелването, че момичето е Джу Ае.

Ким Чен Ун призова за ударно засилване на ядрения потенциал на страната му

Снимките показват как двамата вървят ръка за ръка, докато инспектират масивната ракета, докато държавните медии я наричат ​​„любимата“ дъщеря на Ким.

Държавните медии на Северна Корея публикуваха история по-късно същия месец със снимки на Ким и дъщеря му, описвайки я като „най-обичаното“ му дете, каза Чеонг Сеонг-чанг,​ старши анализатор в института Седжонг в Южна Корея.

National Interest: Десетте най-големи опасности пред света през 2023 г.

Като се има предвид това, вече няма никакво съмнение, че Ким Джу Ае е назначена за наследник на Ким Чен Ун и е необходимо да се обърне внимание на това как това ще се отрази на вътрешната и външната политика на Северна Корея в средносрочен и дългосрочен план, и как севернокорейците ще приемат приемствеността на четвъртото поколение“, каза Чеонг.

Управлението на семейство Ким в Северна Корея датира от 1948 г., когато Ким Ир Сен идва на власт след Втората Световна война.

Когато той умира през 1994 г., неговият син Ким Чен Ир поема управлението на страната. Ким Чен Ун дойде на власт през декември 2011 г. след смъртта на баща му Ким Чен Ир.

Ново балистично изпитание на Северна Корея

Няма индикации, че Ким Чен Ун скоро ще предаде лидерството.

Въпреки че режимът на Ким е организирал предишни подобни банкети за военните, снимките от събитието във вторник изобразяват по-пищна обстановка, отколкото е виждана досега.

Пищният банкет на Ким в чест на въоръжените сили има за цел да покаже, че офицерите са високо уважавани в обществото и войниците са добре подкрепяни от държавата“, заяви Ийсли.

KCNA съобщи, че Ким Чен Ун е произнесъл реч на банкета, в която севернокорейският лидер похвалил и насърчил военните, без да прави коментари за Съединените щати или Южна Корея.

Банкетът във вторник беше ден преди това най-големият военен парад на Северна Корея.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм