Килограм фентанил е открит в детска градина в Ню Йорк, където едно дете е починало, а други три са били откарани в болница, съобщават от полицията. Никълъс Доминичи, на една година, който е бил в яслата само от седмица, умира от предполагаемия наркотик, а другите три деца са приети в болница, съобщават от Би Би Си.

При претърсването на детската ясла е открит един килограм фентанил, скрит "под килимчето, където децата са си играли по-рано", заяви в понеделник главният детектив на нюйоркската полиция Джоузеф Кени.

Полицията смята, че децата на възраст от осем месеца до две години, са вдишали фентанил в детската градина и твърди, че наркотиците, иззети от детската градина, е можело да убият 500 000 души. Разследващите са открили и три преси, използвани за опаковане на наркотици.

Според федералните прокурори собственичката на детската градина "Дивино Ниньо" в Бронкс, 36-годишната Грей Мендес, и нейният наемател, 41-годишният Карлисто Асеведо Брито, са изправени пред федерални обвинения за притежание на наркотици.

Кадри от охранителни камери и записи на телефонни разговори показват, че Мендес се е обадила на съпруга си, след като е установила, че децата са болни - преди да се свърже с 911. След това съпругът ѝ пристигнал и изнесъл няколко пълни пазарски чанти от детската стая, съобщават от полицията.

Властите все още издирват съпруга ѝ, който е идентифициран в съдебните документи като съучастник в престъплението.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм