През 1969 г. музикантът Джо Кокър влезе в историята с въздушната китара на сцената на Уудсток, като изсвири в нищото With a Little Help From my Friends. Сега има нов претендент за короната на въздушната китара: малко сиво кенгуру от Пърт, Австралия. Животното е уловено да свири на невидима китара от камерата на Джейсън Мур, съобщи Би Би Си.

Снимката, озаглавена "Air Guitar Roo", беше обявена за победител в конкурса Comedy Wildlife Photography Awards 2023 тази седмица. Тя спечели и наградата в категорията "Създания на земята". 

"Не много хора знаят, че кенгурата обикновено са доста послушни и дори малко скучни през повечето време, ако трябва да съм честен", казва Мур. "Когато обаче видях това да заема позата на въздушна китара, то веднага предизвика усмивка на лицето ми и разбрах, че съм заснел нещо наистина специално."

Снимката се състезаваше с 5300 кандидатури от 85 държави. Сред другите победители в категорията беше изображението на "балерина - видра" на Otter Kewk, на което видра с гладка козина изпълнява впечатляващ балет в Сингапур. И чаплата на Виторио Ричи, която прави неочакван скок във водоем в частния ловен резерват Зиманга в Южна Африка.

Тази очарователна пухкава топка не е снежна топка.

А бял глухар или скален певец, който се опитва да се стопли в Шпицберг.

Яцек Станкевич успява да заснеме тази снимка на две зеленоглави коприварчета, които изглежда водят ожесточен спор.

Любителите на дивата природа може би ще искат да следят работата на конференцията за климата COP28 в Дубай през декември. Тъй като изменението на климата е една от петте основни причини за загубата на биологично разнообразие, държавите, които участват в срещата на върха, имат възможност да помогнат за спирането на тази заплаха. 

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм