Не едно, а две заседания ще проведе кабинетът „Денков“ в последната си седмица преди да бъде наследен от служебното правителство. Непредвидено, кабинетът се събра на заседание, а премиерът в оставка акад. Николай Денков обяви, че ще се отпускат средства за БДЖ, администрацията и по други направления. Заседанията са насрочени за днес, 1 април и за 3 април, за да се разпределят средствата от бюджета.

„Както поехме ангажимент, да свършим максимален брой задачи и да осигурим плавен преход към работата на служебното правителство. До края на това правителство остава около седмица, но задачите не намаляват“, заяви акад. Денков.

72 млн. лева се насочват по бюджетите на Министерството на образованието и науката, Министерството на културата и за общините за увеличаване на заплатите в администрацията на ведомствата, за персонала в общинската администрация, галериите, библиотеките и читалищата. Други 32 млн. лева се отпускат за 76 модернизирани вагона от „Дойче бан“ за БДЖ. Осигуряват се и 15 млн. лв. от бюджета на здравното министерство за скрининговата програма „Детско здравеопазване и репродуктивни проблеми“.

Подробностите чуйте в прикачения звуков файл.