Кандидатка за кметското място в пазарджишкото село Сарая се е отказала още на старта на предизборната кампания. Латинка Янкова Василева, издигната от коалиция „Граждани за Общината“, е подала заявление до Общинската избирателна комисия в Пазарджик, с което моли да бъде заличена като кандидат за кмет на кметство. Молбата ѝ е удовлетворена, анулирано е и издаденото ѝ удостоверение.

След взетото решение кандидатите за кметското място в Сарая остават двама - Николай Минчев от коалиция „Новото време“ и Райко Райков, подкрепен от „Левицата!“.

Комисията е разгледала и два сигнала за изборни нарушения. В единия, подаден от кандидат за общински съветник на коалиция „Новото време“ се казва, че плакати на кандидата за кмет на Пазарджик от партия „Земеделски съюз Александър Стамболийски“ Иван Папазов са налепени по спирки на градския транспорт. Жалбата е депозирана и в „Тролейбусен транспорт“. Проверката е показала, че действително материали на Папазов са поставени по спирките, което е нарушение на правилата за провеждане на агитация. Дадени са указания за премахване.

В друг сигнал кандидатът за кмет на село Черногорово Емил Захариев от „Воля“ твърди, че на 26 септември е подал молба за провеждане на предизборен митинг пред читалището в селото на 27 октомври и още няма отговор. 

„При направената проверка беше установено, че е необходимо технологично време, за да бъде извършена необходимата проверка и евентуално да бъде издадено разрешение за провеждане на митинга“ - отговарят от ОИК и оставят жалбата без уважение.