Плевен да стане привлекателен за младите хора е основен приоритет за коалиция „Заедно за силна община“. Това заяви кандидатът за кмет на плевен и водач на листата Владислав Николов пред журналисти в прес клуба на БТА в Плевен.

Той подчерта, че общината е мястото, в което да се създадат добри условия за обучение, работа и живот за младите хора, за да останат те в Плевен. Фокус в работата на този отдел трябва да бъдат и интересите на младите хора по отношение на различните инвеститори в Плевен.

В срещата участваха и кандидатите за общински съветници от коалиция „Заедно за силна община“ - Петя Василева и Христослав Михайлов, както и председателят на Сдружението на сираците в България Слави Михайлов.

„В Плевен раждаме и подготвяме световни шампиони в области като математика и информатика, а нямаме инструменти, с които да ги задържим тук. Общината трябва да организира конференции предимно в IT сектора за да може инвеститорите в сектора да проявят интерес да дойдат в Плевен. Може да се правят и Академии в IT сектора – неща, които са много важни, няма ги в Плевен, а имаме деца, които са подготвени в тази област. Общината трябва да бъде посредник между училищата и бизнеса“, каза Петя Василева.

Кандидатът за кмет Владислав Николов: Трябва да направим община Плевен привлекателна за младите хора

Тя подчерта, че е нужно общината да организира бизнес форуми с участието на директори, млади хора и представители на бизнеса. На тези форуми да се представят гледните точки и да се направи мост между бизнеса и кадрите, които са необходими на бизнеса в региона. На базата на това, да се създадат и паралелки за подготовка на тези конкретни кадри.

Според Петя Василева не се работи достатъчно и с побратимените на Плевен градове и съответно липсва младежки обмен между тези градове.

Христо Михайлов запозна журналистите с точки от програмата на коалиция „Заедно за силна община“, свързани с грижата за възрастните хора като обновяване на домовете за възрастни хора и разширяване работата на Социалния патронаж във всички села на Община Плевен.

Кандидатът за кмет Владислав Николов: Трябва да направим община Плевен привлекателна за младите хора

Председателят на Сдружението на сираците в България Слави Михайлов подчерта подкрепата на Владислав Николов и колегите му Петя Василева и Христослав Михайлов в работата на сдружението по отношение на сираците и хората в неравностойно положение.

„За последните 8 години 279 абитуриенти от област Плевен получиха мечтани тоалети за бала си. Една част от тях живеят в семейна среда – при близки хора или роднини, като някои от тях са и без родители. Част от тях получиха и подкрепа за старта им в живота,но със съжаление днес констатирам, че неповече от 30 от тези младежи живеят в Плевен.  

Кандидатът за кмет Владислав Николов: Трябва да направим община Плевен привлекателна за младите хора

От разговорите ми с г-н Николов и неговия екип е, че ако той стане кмет ще се занимава активно и с това, общинските фирми да предлагат работа на такива хора“, каза Слави Михайлов.

Кандидатът за кмет на Плевен от коалиция „Заедно за силна община“ Владислав Николов призова:

„Подкрепете ни с номер 13 – мен като кандидат за кмет и нашата листа от общински съветници, за да променим статуквото, да дадем нова посока на нашия град!“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!