Актьорът Камен Донев отговори на новината, че директорът на Народния театър го съди за обида. Той написа пост във "Фейсбук", в който предлага той и Васил Василев да премерят сили в боксов мач.

В поста освен това актьорът също така пише, че ако Василев има нужда от пари, то той може да му даде 2500 лв. веднага. Камен Донев се е подписал като "евентуален бъдещ директор на Народен Театър "Иван Вазов" или Министър на културата".

Шефът на Народния театър съди Камен Донев за обида

Ето целия текст, публикуван в профила на Камен Донев:

"АКО СИ МЪЖ

… За огромно съжаление цялата тази история не се развива по времето на СИРАНО ДЬО БЕРЖЕРАК, когато с радост бих предизвикал този човек на дуел с рапири или шпаги. Но все пак има една възможност той да защити честта си, ако тя е накърнена…. И това може да се осъществи на БОКСОВИЯ РИНГ - по правилата на класическия бокс, с професионално жури и рефер. Срещата може да се излъчва пряко по телевизията. Може да има и залози, приходите от които да постъпят за благородна кауза.

Абсолютно сериозен съм.

Чакам отговор.

P.S

Ако господин Васил Василев има нужда от пари, мога да му дам 2500 лв. веднага, без да ми ги връща.

Камен Донев - евентуален бъдещ директор на Народен Театър “Иван Вазов” или Министър на културата".

Културният министър ще поиска директори на театри да нямат право да са част от партии

Припомняме, че по-рано в сряда стана ясно, че в Софийския районен съд са образувани две дела във връзка с напрежението между Александър Морфов и Васил Василев.

Първото е по иск на актьора Валери Йорданов срещу Васил Василев. Йорданов твърди, че здравословното му състояние сериозно се е влошило, след като научил, че е започнала проверка срещу неговия „духовен баща“ Александър Морфов. Заради това той е завел дело за претърпени неимуществени вреди като претендира обезщетение от 10 000 лв., но засега е предявил частичен иск за 1000 лв.

„След „просто Наско“ получихме „просто Васко“: Актьори и режисьори създават „Движение за култура“

Второто дело е по тъжба на директора на театъра, който се почувствал обиден от изказване на актьора Камен Донев, който в интервю пред bTV нарекъл Василев „мижитурка“, „човечец“ и казал, че „не е читав човек“. Директорът на Народния театър настоява Донев да бъде признат за виновен за обида и да му плати 2500 лв. за причинени неимуществени вреди.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм