Времето през първата половина на юни ще бъде нестабилно - слънце сутрин, превалявания и прегърмявания следобед.

Както по-рано Синоптичната комисия съобщи, в следващите седем дни особена промяна във времето над страната няма да настъпи. Температурите обаче няма да падат и се очаква максималните да са между 20 и 25 градуса.

Повече слънце и по-малко дъжд в първата десетдневка на юни?

Атмосферата остава неустойчива, възможността да се образува мощна купесто-дъждовна облачност се запазва, а това означава повече валежи главно в следобедните часове и привечер, най-вече в планините.

Този период ще продължи до края на следващата седмица, когато би трябвало да настъпи временна стабилизация на атмосферата заради повишаване на атмосферното налягане и за няколко дни възможността за валежи да е минимална и да видим първите истински летни дни. 

Дъжд и слънце до края на май

Около крайбрежието времето ще придобие летен характер около средата на месеца, когато облаците ще са по-малко, а валежите – по-оскъдни. Температурата на водата обаче все още няма да е достатъчно топла, очаква се да стане такава в края на юни.

След 7 юни обаче отново ни очаква по-продължителен валежен период.

Въпреки мрачните прогнози за началото на юни обаче, според синоптиците ни очаква много хубаво и топло лято. 

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм