Засега между 21 и 27 август има минимална вероятност за геомагнитни бури. Това показват прогнозите от центровете за наблюдение и изследване на слънчевата активност в САЩ, Англия и Русия, информира bTV.

Около 25 и 26 август се очакват слаби смущения в земното магнитно поле. Към този момент няма изгледи те да прераснат в геомагнитни бури.

Въпреки това се забелязват петна върху няколко региона на слънчевия диск. Възможно е те да провокират по-силни влияния върху космическото време и магнитосферата на нашата планета.

След атрактивните метеори от потока Персеиди, през следващите нощи ще има възможност за наблюдение на новооткритата комета Нишимура C/2023 P1. За първи път тя беше засечена от японския любител-астроном Хидео Нишимура на 11 август, затова обектът носи неговото име.

С помощта на телескоп кометата може да се наблюдава преди изгрева на Слънцето в съзвездието Близнаци, а през септември – в съзвездието Рак. Очаква се тя да стане по-ярка за наблюдение от Земята на 11-12 септември.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм