Борислав Михайлов съобщи, че подава оставката си като президент на Българския футболен съюз. Това се случи след проведения Изпълнителен комитет на централата, като на пресконференцията след него Михайлов каза една откровена лъжа, съобщи dsport.

Той заяви, че нито един български клуб не му е искал оставката, което противоречи на истината.

Ето какво заяви Михайлов след Изпълкома на БФС: „Нито един клуб не ми е поискал оставката, а мен ме избират клубовете. Президентът се избира от футболните делегати, футболът е за феновете, но футболните делегати избират президента“.

Оставката на Боби Михайлов бе официално поискана от ЦСКА и Дунав Русе, като за оставка на Михайлов призова и мажоритарният собственик на Левски – Наско Сираков.

„Армейците“ излязоха с официална позиция срещу ръководството на БФС след протеста пред Националния стадион „Васил Левски“ на 16 ноември, в която обвиниха именно родната централа за ескалацията на напрежението на протеста, провел се преди и по време на евроквалификацията между България и Унгария.

От Дунав Русе публикуваха позиция, с която заявиха „Няма връщане назад“, на 18 ноември, като в нея „драконите“ написаха още: „вече няма друго решение на масата освен ръководството на БФС да подаде своята оставка без право на връщане назад и заобиколни маневри“.

Макар Левски да не публикува позиция, с която да поиска оставката на ръководството на БФС, начело с Борислав Михайлов, мажоритарният собственик Наско Сираков заяви по адрес на Михайлов: „Братле, подай си оставката, нека те запомнят с нещо добро“.

Припомняме, че Михайлов подаде оставка като президент на Българския футболен съюз след събирането на Изпълнителния комитет.

„Тук ми изглежда по-нормално да говорим, отколкото през последните няколко дни. Въпреки краткото време изпълнихме стратегии за устойчивото развитие на българския футбол. Да, националният отбор не се представи на ниво. Всичко останало, което е зависело от мен и БФС, е изпълнено. Изградихме система за развитие на таланти, подобрихме първенствата под шапката на БФС, вършехме всичко в полза на клубовете. Написахме анекс с телевизионните права. Продължихме инвестиции в инфраструктурни проекти", каза той, след като подаде оставка като президент на Българския футболен съюз след събирането на Изпълнителния комитет.

"Както обещах, организационната структура на БФС бе подобрена. Щяхме да направим повече, ако не се бяхме превърнали в отдушник на българското първенство. Нито един клуб не ми е поискал оставката, а мен ме избират клубовете. Президентът се избира от футболните делегати, футболът е за феновете, но футболните делегати избират президента. Пожелавам на журналистите да не се месят в работите на следващия президент“, заяви Борислав Михайлов.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм