Българският футболен съюз свиква заседание на Изпълнителния комитет. Ръководният орган се събира за първи път след протестите на 16 ноември, довели до размирици в центъра на София, съобщи NOVA

Борислав Михайлов анонсира заседанието по време на изслушването си в спортната комисия миналата седмица. Президентът на БСФ уточни, че именно в понеделник ще бъдат успокоени всички граждани. 

Остава отворен въпросът дали Михайлов ще подаде оставката си след погрома около Националния стадион „Васил Левски”. Пред депутатите той запази мълчание по темата и заяви, че няма да позволи да влезе в ролята на изкупителна жертва.

По време на комисията той каза още: „Очакваха се над 3500 фенове, от крайнодесни фракции от Унгария. Ние няма как да знаем какви са заплахите.

"БФС не е премествал или затварял стадиони, а е предприел всички възможни действия мачът да се състои и да бъдат предотвратени ексцесиите. УЕФА изрази категорична позиция, че решението мачът да е при закрити врата, е било правилно. БФС носи отговорност за случващото се на стадиона, но не и извън него. Да се търси вина в БФС за случилото се на протеста е недопустимо. Вината е на провокаторите, както и на хората, които са им платили. Името на организатора на протеста е известно. БФС и аз като негов президент, не може да се превърнем в изкупителна жертва на платен протест. Ние като организатор сме свършили всичко", каза Михайлов.

Той коментира сигурността по провеждането на срещата: „За нахлуване на стадиона. Ние организираме мач, в който трябва да сме сигурни за сигурността. Всичко бе много по-опасно и дори при този натиск, съм горд, че успяхме да спасим човешки животи“.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм