За да бъде един бизнес оптимален и да функционира с минимално непредвидени и излишни разходи, стратегията за развитие трябва да е отворена към автоматизация и иновации. Васил Петров сподели интересни детайли за “LEAN” процесите, които дават изключителни резултати.

Устойчивото развитие не е въпрос на избор, а необходимост

Това са оптимизиращи бизнес операциите принципи и практики, които имат за цел да изключат загубата на време и да оптимизират производствените процеси. Принципите са разработени от японския производител на автомобили Toyota през 50-те години и са широко прилагани в различни индустрии.

Лъчезар Богданов пред Дарик: Проблемът не е, че идва украинско зърно в България, а че цените падат

"LEAN" имат за цел да изключат загубата на време и да оптимизират производствените процеси. Те са широко прилагани в различни индустрии:

Определяне на стойността, която клиентът придава на продукта или услугата и фокусиране върху доставянето на тази стойност.

Устойчивостта е свързана с по-голяма трансформация

Определяне на потока на процеса на доставка на продукта или услугата от началото до края и идентифициране на всички зони на загуба на време или неефективност. Подобряване на потока на работа чрез процеса, като се отстрани всичко, което бави или пречи.

Създаване на "теглене" - система, при която продуктите или услугите се произвеждат само когато има запитване от клиента.

Непрекъснато подобряване - постоянен стремеж към подобрение, като се преглежда и усъвършенства процесът и се позволява на служителите да идентифицират и решават проблеми.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм