В днешния все по-свързан свят, където технологиите проникват във всеки аспект от нашия живот, необходимостта от здрави мерки за киберсигурност е по-съществена от всякога.

“Видях как в картата ми остават само 8 лв.“: Нова схема за източване на банкови карти

Тя обхваща цял набор от практики, стратегии и технологии, които са проектирани да защитават компютрите, мрежите и данните от неразрешен достъп, кражба, повреда и нарушение. За да се движим по този цифров свят безопасно, е от съществено значение да разберем основните концепции на киберсигурността.

Възстановява ли банката откраднатата сума при източване на сметка

Конфиденциалността е една от основните основи на киберсигурността. Тя включва гарантирането, че чувствителната информация остава достъпна само за упълномощени лица или организации. Важно е потребителите да отсяват фалшивите сайтове, които целят кражба на персонална информация.

Хакер изнудва рапъра 100 Кила, иска биткойни, за да му върне профила в Инстаграм

 Общо използвани методи за удостоверяване включват пароли, биометрични данни (отпечатък или разпознаване на лице), умни карти и двуфакторно удостоверяване.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм