Безконтактните картови плащания са най-удобният и вторият най-сигурен начин за плащане според потребителите. За пета поредна година удобните и сигурни плащания ще бъдат акцент на конференцията DIGI PAY

Освен това, организаторите ще засадят по едно дърво за всеки участник. А ако самите участници искат да направят също това, могат да се включат до 22 октомври. Финансовият сектор сам по себе си е с нисък въглероден отпечатък, но би трябвало да подпомага най-устойчивите бизнеси, отбелязват организаторите на събитието. 

Повече може да научите ТУК.

Фокус ще бъде поставен и върху финансовата индустрия, системната интеграция и борбата с измамите.

Конференцията DIGI PAY 2022 с решения за незабавни и сигурни плащания

На събитието акцент ще се сложи и върху решение за комбиниране на мерките за превенция на измами и изпирането пари за постигане на оптимални резултати.

ГДБОП и етичните хакери за първи път заедно разкриват актуални кибер похвати и техники

За първи път актуални и не много популярни финансови кибер измами ще представят заедно главен инспектор Светлин Лазаров, ръководител на отдел "Киберразузнаване и дигитална криминалистика", ГДБОП и заместник-председателят на Българската асоциация на сертифицираните етични хакери Павел Георгиев. Пред бизнес аудиторията те ще разкрият похватите и техниките, които използват кибер измамниците срещу корпоративния свят и клиентите на финансовите институции. Ще хвърлят повече светлина върху малко известната, но изключително успешна техника за Социално инженерство - Business Email Compromise (BEC).

Необходима е по-голяма информираност за всички нови методи за плащания

Ще бъдат представени и новите възможности за разплащания с десетцифрен код и QR код, както и бъдещето на сигурните плащания в приложенията за чат..

На DIGI PAY стартира инициативата Business Tree - за дигитализация на всички сектори

Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) ще представи началото на проект за подобряване нивото на дигитализация на различните бизнеси. Инициативата Business Tree ще бъде поредица от срещи на софтуерния сектор с компании и организации от други сектори, с цел да се представят внедрени добри примери, да се идентифицират проблемите и да се търсят работещи решения.

Новите европейски правила за плащанията ще представи г-жа Сю Перейра от ЕК

Подуправителят на БНБ Нина Стоянова ще открие конференцията, като представи развитието на пазара и регулациите в сектора на плащанията. Сю Перейра от Генералната дирекция за финансова стабилност, финансови услуги и капиталови пазари в Европейската комисия ще засегне темата за прилагането на стратегията за плащания на Европейската комисия, ключови текущи инициативи, незабавни плащания и преглед на настоящата директива за плащанията PSD2. Новости около законодателството, свързано с изкуствения интелект и предстоящи инициативи в сферата на финансовите услуги ще сподели евродепутатът Ева Майдел.

DIGI PAY 2022 ще се проведе в Интер Експо Център.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм