Предотвратяването на картови измами ще е сред топ темите на петото юбилейно издание на бизнес събитието DIGI PAY 2022 за сигурни и достъпни дигитални плащания, което ще се състои на 5 октомври в Интер Експо Център.

На събитието ще бъде специално представена новата услуга на родна банка за изцяло онлайн регистрация на нови бизнес клиенти, с откриване на разплащателна сметка в лева и активен достъп до онлайн банкиране.

Какво е бъдещето на сигурните плащания в приложенията за чат? Защо пътят към превръщането на едно приложение в супер-ап минава през добавянето на EndtoEndencryption, A2P messaging и P2P moneytransfers? 

За първи път приложение за комуникация ще представи идеята за нов вид плащания като. Представители ще разкажат как само с няколко клика всеки вече може да проверява и плаща сметките си през приложението. 

Конференцията ще открие г-жа Сю Перейра от Генерална дирекция за финансова стабилност, финансови услуги и капиталови пазари в Европейската комисия. Тя ще засегне темата за прилагането на стратегията за плащания на Европейската комисия, ключови текущи инициативи, незабавни плащания и преглед на настоящата директива за плащанията PSD2.

Новости около законодателството, свързано с изкуствения интелект и предстоящи инициативи в сферата на финансовите услуги ще сподели евродепутатът Ева Майдел.

Подуправителят на БНБ Нина Стоянова ще представи вижданията на страната за новите регулации на финансовия пазар.

Както всяка година Генерална дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) към МВР ще представят новите тенденции, свързани с мобилните sms измами. За поредна година етичните хакери също ще направят уъркшоп.

Ранните записвания за DIGI PAY са до края на август.