Всички искат да карат с нови и надеждни автомобилни гуми през лятото, но голямото разнообразие от продукти затруднява избора, дори и при напредналите шофьори.

В статията ще стане дума за качествата и иновациите в продуктите на австрийската компания Семперит, както и за отличителните им черти.

С производството на летни гуми компанията се захваща през 1906 г., когато пазарът започва да се развива. Първоначално производството започва с един вид продукти, но постепенно продуктовата гама се разширява. Към днешна дата Semperit е един от водещите производители на каучукови изделия за автомобили и други видове МПС.

Думата Semperit идва от латинското „semper it“, което в превод означава всичко работи. През 1936 г. компанията пуска на пазара първия си продукт за зимата, носещ името Goliath. Той е и един от първите в Западна Европа. При анексирането на Австралия от Германия, Semperit трябва да сътрудничи с Continental AG, а с това предоставя производствения контрол на германците.

Към днешна дата летни гуми Semperit са популярни поради високата си надеждност, безопасност и качествени характеристики.

Кои са основните характеристики на фирмените летни гуми

Под марката се предлагат както летни, така и зимни модели, всеки от които е със своите технически особености и характеристики. Всички представители на продуктовата гама се характеризират с повишена безопасност и максимална икономичност на гориво. Това е особено вярно, ако ги сравняваме с останалите аналози на конкурентните компании. Благодарение на прецизно подбрания състав на каучуковата смес и нейното изготвяне, летните гуми на Semperit създават повишен комфорт, при шофиране или возене в автомобил, без значение от метеорологичните условия в момента на пътуване.

Основна особеност на фирмените продукти е намаленото съпротивление при търкаляне, с което се постига значителна икономия на гориво. При производството, приложение намират високотехнологичните средства и надеждните материали, с което се постигат отлични технически показатели и се елиминира рискът от преобръщане, занасяне и загуба на управлението на превозното средство.

Какви качества може да очаквате от летните гуми на Semperit

Изделията са изключително популярни сред собствениците на автомобили и друг вид МПС, поради множеството им предимства, най-основните от които са:

 • безопасност
  – поради специфичната насоченост и шарка на протектора, фирмените продукти създават оптимални условия за добро сцепление и позволяват на водача бързо преодоляване на неравностите по пътя;
 • високо качество
  – използваните суровини за производството и изготвянето на каучуковата смес са по специална формула, което позволява на компанията да получи фирмено предимство пред конкурентите си. Същевременно постига производство на висококачествени, здрави и надеждни летни гуми, издържащи на повишено натоварване;
 • спиране и управление
  – оригиналното разположение на ламелите, тяхната форма и структура, както и качествената каучукова смес, осигуряват оптимални условия за управление и максимално кратък спирачен път, дори и в условия на мокра пътна настилка;
 • достъпни цени
  – въпреки че изделията на компанията се характеризират с високото си качество, надеждност и сигурност, производителят води консервативна ценова политика, което прави нейните продукти достъпни дори и за хората с ограничени бюджети.

Наред с по-горе описаното, летните гуми Semperit се отличават със своята балансираност, което намалява износването им и увеличава цялостния им експлоатационен живот.

Какви са предимствата от използването им?

Както споменахме, поради специфичната формула и използвани в изготвянето на каучука суровини, той има способността дълго време да съхранява своята еластичност, дори и след години на употреба и агресивно влияние на околните условия.

За подобряване на устойчивостта от пробиване и спукване, както и за запазване целостта си при физическо въздействие, летните гуми Semperit са с двуслоен протектор. Наличието на надлъжно ребро позволява постигане на ефективно сцепление с асфалта или друга пътна настилка при ускорение и движение с висока скорост. Така се запазва устойчивостта на колата и се подобрява степента на нейното управление.

Характерна особеност на летните гуми Semperit е наличието на подсилен каркас чрез употребата на здрави и надеждни корди във вътрешността. Това ги прави устойчиви както на динамични, така и на статични натоварвания и екстремна експлоатация.

За да получите нови и качествени продукти под марката Семперит се насочете към онлайн търговците, където разнообразието от размери е голямо. Там ще получите подходяща консултация, достъпни оферти и различни изгодни потребителски условия: опция за връщане, замяна, преглед преди плащане, гаранция и още куп други предимства.