Коста Кецманович – момчето, което преди два дни застреля осем ученици в Белград, е внук на военнопрестъпника от Сребреница Ненад Кецманович, предаде БГНЕС.

„Коста Кецманович е внук на Ненад Кецманович, който през 90-те години участва в геноцида в Сребреница. Ето откъде е зародишът на престъпността у малкия Коста“, написа в социалните мрежи Наталия Гърбич.

Пореден инцидент в Сърбия: 18-годишен бе прострелян с пушка от свой приятел

Припомняме, че на 3 май 14-годишен ученик в Белград уби осем ученици и един охранител и рани седем други ученици и един учител.

Геноцидът в Сребреница е военно престъпление по време на гражданската война в Босна и Херцеговина, което е класифицирано като геноцид от трибунала на ООН.

Вучич обяви „разоръжаване на Сърбия“

В околностите на град Сребреница, на няколко различни места, през юли 1995 г. са избити над 8000 босненски мюсюлмани – мъже и деца. В същото време приблизително 30 000 жени, деца и възрастни (хора) са насилствено прогонени в рамките на мащабна операция за етническо прочистване. Това е най-мащабното избиване на хора в Европа след края на Втората световна война.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм