Момче бе простреляно с въздушна пушка в сръбския град Лесковац и е с опасност за живота, защото е улучена артерия, вследствие на което е загубило литър и половина кръв, съобщи министърът на здравеопазването на Сърбия Даница Груичич, цитирана от вестник "Новости".

Полицията в Лесковац арестува 19-годишен младеж от града, тъй като се смята, че той е ранил 18-годишния си приятел, докато седели в дома на заподозрения с компания и гледали баскетболен мач.

Вучич обяви „разоръжаване на Сърбия“

Момчето било тежко ранено и след като му е оказана помощ в болницата в Лесковац, е транспортирано в Клиничния център в Ниш, където е оперирано. Там е прието в тежко общо състояние с прострелна рана от дясната страна на гръдния кош и веднага е оперирано.

Арестуваният младеж е обвинен в застрашаване на общата сигурност. Определен му е 48-часов арест и ще бъде изправен пред прокуратурата.

Ученик с пластмасов пистолет предизвика паника в сръбско училище

Според неофициална информация, съобщения от разследването и изявления на свидетели инцидентът е станал случайно. Твърди се, че извършителят не е знаел, че оръжието е заредено. Точните обстоятелства ще бъдат установени от разследването.

Инцидентът стана ден след масовото убийство на деца в белградското училище "Владислав Рибникар" и в същата нощ, когато друг млад човек стреля с автоматична пушка в района на Младеновац, като уби най-малко осем души. 

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм