Изненадваща смяна. Така вицепрезидентът Илияна Йотова и депутатът от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Никола Минчев определиха предложението на служебния премиер Димитър Главчев, заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов да стане външен министър.

"Аз лично очаквах много кризи в този служебен кабинет, но не толкова бързо, това е естествен резултат от промените в Конституцията", посочи вицепрезидентът.

Депутатът от ПП-ДБ Никола Минчев определи като "сериозен политически ход" номинацията на Даниел Митов за нов външен министър. 

"Изненадващо една седмица след съставянето на кабинета да се правят предложения за промени от страна на министър-председателя. Така че от тази гледна точка изненадват. Също така не мога да не отбележа, че предложеното ново име е заместник-председател на ГЕРБ, което е доста силно политическо назначение". 

Според Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ служебният кабинет е на ГЕРБ и ДПС, а виновниците са това са ПП-ДБ, които са променили Конституцията.

"Този служебен кабинет е на ГЕРБ и на ДПС. Той е такъв, благодарение на Христо Иванов, Кирил Петков, Асен Василев и Атанас Атанасов, които промениха Конституцията и орязаха правомощията на президента", каза Йорданов