Двадесет и петото издание на традиционната изложба „Приятели“ се открива на 4 октомври 2023 г., от 18:00 ч., в Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора“. Тя е посветена на паметта на Недко Каблешков и е последната обща изява на ПРИЯТЕЛИТЕ, които „продължават да са верни на своята индивидуалност и колоритна изява, да следват голямата си любов към живописта, изкуството и своите почитатели“, както самите те заявяват.

 Художниците Недко Каблешков, Ценка Бакърджиева, Иван Пенев, Георги Велинов – Гопи и Матей Матеев не просто наричат изложбата „Приятели“, за да представят себе си, а винаги са се радвали на присъствието на всеки, който има потребност, отношение и обич към изкуството.

В продължение на години те се опитват да създават общност, която да расте и да крепне, която да остане след тях. И други приятели някога, някъде, да събират и показват творбите си заедно.

Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора“ отправя покана към всички приятели на ПРИЯТЕЛИТЕ Недко, Ценка, Иван, Гопи и Матей да споделят техния празник!

Новините от Кюстендил

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм