Самостоятелна изложба на актьора Васил Василев-Зуека ще бъде открита в Културен център „Магура“ в Чикаго на 12 октомври от 19:00 ч. местно време.

Тя е озаглавена „Моят свят“ и включва 33 платна, специално рисувани за събитието, съобщава Eurochicago – портал за българските идеи и каузи по света, предаде БТА.

Плевен е домакин на Международното триенале „Духът на акварела“

Целият ми живот е минал в това да казвам на хората неща, които смятам, че са полезни. Дали ще го правя с картина или с нещо друго – няма никакво значение. Аз рисувам театрални картини, защото през целия си живот съм правил няколко неща: театър, кино и телевизия. Просто сменям театралните средства с боя, с друго художествено средство, за да изразя същата идея. В главата ми е населено с много образи. Това е просто въображението ми. Цял живот съм правил едно и също нещо – споделил съм идеи и моето мнение за определени явления или процеси в нашата държава и въобще за взаимоотношенията между хората. Това е, което ме вълнува“, казва Зуека.

20 „Нарисувани усещания“ в Свиленград

Американската публика ще може да види изложбата му от 1 ноември или от 1 декември в галериите на Prospect Heights в Main-Niles Library District.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм