Излезе от печат том XXVII на Известия на Регионален исторически музей – Русе. Изданието съдържа доклади, представени на Националната конференция „Места на памет и културни наследства“, организирана от Русенския музей през миналата година и посветена на 120 години от създаването на музей в Мъжката гимназия на Русе, дал началото на днешния Регионален исторически музей.

Книгата съдържа 32 доклада, разпределени в пет тематични групи – градски места и личности, музеи и наследства, женски места на памет, всекидневие и празници през социализма, интерпретиране на културни наследства.

Научните постановки са дело на специалисти от музеи от цялата страна, експерти от Института по етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН, преподаватели в университети и учебни заведения, докторанти.

Съставител е проф. д-р Николай Ненов, а рецензенти – доц. д-р Валентина Ганева – Райчева от Института по етнология и фолклористика с етнографски музеи и д.н. Росен Малчев от Асоциация за антропология, етнология и фолклористика „Онгъл“.

Том XXVII може да бъде закупен от музейния магазин на пл. „Княз Александър I“ в Русе.