Събират се средства в полза на Българската фондация за изкуство, култура и образование (BgFACE) за изграждането и поставянето на Паметника на кирилицата в Лос Анджелис, Калифорния, САЩ, пише gofundme.com.

Почитаме Свети Климент Охридски - първоучител на българския народ

Паметникът на кирилицата в Лос Анджелис, Калифорния, ще бъде реализиран със съвместните усилия на Българската фондация за изкуство, култура и образование, Българския генерален съвет в Лос Анджелис, град Лос Анджелис и автора на скулптурата – Бронислав Ликоманов.

Скулптурата представя образа на стилизирана ръка на светец, държаща книга, която се превръща в птица в движение. Под книгата са издълбани първите четири букви от кирилицата - А, Б, В и Г. Буквите светят през нощта, за да символизират светлината, която знанието носи в живота на хората.

Призоваха варненци да се снимат с нова атракция в защита на кирилицата

Паметникът ще бъде изработен от бронз.

За скулптора:

Брони Ликоманов е роден в София, където учи художествен дизайн в Гимназията за приложни изкуства и получава бакалавърска степен по режисура на анимационни филми в НАТФИЗ. 

Посланиците на САЩ и Русия отправиха поздрави по случай 24 май

В момента Брони живее със съпругата и децата си в Студио Сити, Калифорния. Той работи като художник в анимационната индустрия повече от 20 години за компании като Disney, Universal, Klasky Csupo и Loonland. Два пъти е номиниран за награда Еми.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм