Всички варненци да изразят активната  си позиция и да защитим нашата писменост, която сме дали на 1/6 от света. Излезте и се снимайте с обемния надпис „Варна”, публикувайте го в социалните мрежи, нека подкрепим писането на кирилица като залеем пространството с надписа. Това призоваха от „Възраждане”, по чиято инициатива бе поставена конструкцията до Козирката.

Обектът се появи в навечерието на 24 май и бе определен като  провокация от „Продължаваме промяната”. Те поискаха надписът да бъде премахнат, тъй в него било вплетено руското знаме, редом с българското.

Съзряха провокация в нова варненска атракция

„С това свое искане управляващите за пореден път показват, че са пропуснали часовете по география и очевидно не разпознават знамената на държавите. Вероятно поредната команда от страна на посолството на САЩ в България е повод кирилицата и българското, за което се бори „Възраждане“, да бъде нежелано от продължаваме подмяната в градската среда на Варна”, коментираха от „Възраждане”.

Поставиха букви с надпис „Варна“

От варненската структура на партията изтъкват, че името на града е изписано на кирилица след дълга и упорита двегодишна борба на общинските им съветници с общинската администрация.

Последните новини от Варна четете тук